fredag 13 juni 2008

Bokningsproblem

Här tror man då att man som högskolebibliotekarie och van internetanvändare lätt som en plätt ska kunna boka en resa på nätet. Men icke, det tog en hel kväll och slutade med att svägerskan och hennes sambo hade en resa till Rom med hotell bokad, men inte vi. Hm... Till slut, dagen efter hade vi lyckats få till det så Rome, here we come! Att boka på nätet är ett väldigt smidigt sätt, lastminute.com hade en väldigt bra hemsida där det gick att boka flyg och hotell samtidigt och få upp bra hotellförslag med kartor och info. Men, det är inte så smidigt när någonting går fel, då är telefontiden något i stil med mellan kl 03-03.30 och ingen svarar. Man blir lite utlämnad när man helt plötsligt betalt en resa men inte vet om allt är klart. Och efter allt letande hit och dit så börjar man förstå varför det är dyrare att köpa en resa på en resebyrå, de tar helt enkelt betalt för att fixa saker åt en. Väldigt bekvämt. Men fördelarna med inernetbokning överväger ändå när det gäller sådana här korta weekendsaker där det enda som behöver vara klart är hotell och flyg. Priset blir faktiskt billigare och mer pengar kan läggas på anitpasti och italienskt rödvin... eller som sist jag var där 1992, svindyrt kaffe på Piazza Navona (som moster till höger på bilden ändå betalade). Rayban och permanent i bästa "början-på-90-talet-stil". Ack, vilka minnen...

3 kommentarer:

Sofia Arvidsson sa...

Har du kvar solglasögonen, de är ju supermoderna nu!
Aaaah.. Svante försökte slå i mig att mosterskapet innebär en massa jobbiga saker som barnboksprenumerationer, knattematcher och stå och titta på byggarbetsplatser i timmar. Men nu fattar jag mer om mosterskapet. Pröjsa när det är för dyrt.

Lena sa...

Exactly :)

Karin E sa...

Sofia, jag kan tillgägga att mosterskap, tillika fasterskap, betyder inträde+åk-pass på Liseberg + och ändlös väntan på telningarna åkt färdigt. Har man tur får man även betala för stuga i fjällen på sportlovet. Muchos euros, blir det....men det är faktiskt värt det när man ser deras tacksamma tindrade tonårsögon!