onsdag 30 juli 2008

Färgexplosion

Jag har precis tittat på Leila bakar på teve. För er som inte vet vem Leila är kan ni fråga Svante som en gång gav en mycket målande beskrivning av denna pastelliga, färgrika, piffiga bakmadam. Hela programmet är en orgie i färg, främst pastellfärg. Leila själv sprudlar av volanger, ögonskugga och bakattiraljer i allehanda färger (aldrig vitt). Man kan ju inte annat än bli glad av all denna färg även om den i det här programmet nästan blir too much. Hur som helst så påverkar färg oss på olika sätt och jag funderade lite på hur vi har det i biblioteket. Där är ju ganska färglöst, stilrent i vitt och ek. Inte många tavlor heller, särskilt inte i grupprummen. Tänk om vi skulle dela in biblioteket i olika färgrum, som Röda rummet, Blå hallen, Gula planet osv. Grupprummen kanske skulle kunna vara utformade så att de skiftar färg beroende på om studenterna kräver harmoni och lugn eller fantasi och kreativitet i sitt arbete. Den jobbiga "inför uppsatsinlämningshysterin" kanske skulle kunna dämpas med hjälp av att rummet skiftar i grönt medan det inför ett intensivt grupparbete istället mer skiftar i orange. Och i infopunkterna måste vi ha gult! Gult gör folk glada och lyckliga och det är väl såna låntagare vi vill möta i första hand? Fast det kanske är bra som det är, en vit yta lämnar onekligen mest utrymme till den egna fantasin. Carte blanche på något sätt.

4 kommentarer:

Katharina sa...

Men om färgerna gör intåg i biblioteket så måste vi ju också byta ut våra arbetskläder. Då kanske de där lila velouroverallerna som vi diskuterade i fikarummet kommer väl till pass...

Lena sa...

Lila är ALDRIG fel! ;)

Susanne sa...

Manpower har gjort sina samtals/intervjurum i olika färger som dom har i sin logga ex. blått, grönt, orange osv. Var super häftigt så varför inte. Vi har ju färgerna i prickarna som vi kan ta upp.

Lena sa...

Ja det var en bra idé! Där har vi ju en färgskala vi kan använda oss av.